Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g fresh ginger, shredded
- 50 g toasted sesame oil
- 300 g pork tenderloins, cut in thin slices
- 10 g dark soy sauce
- 10 g sugar
- 1 tsp salt
- 20 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1035 kJ / 247 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 763 mg
Alternatywne przepisy
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 godz. 5 min
Oil-free honey chicken wings
50 λεπτ.
Hakka Rice Wine Chicken
1h 25 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 λεπτ.
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 Min
Chicken and Chinese sausage rice
50 λεπτ.
Soy Sauce Chicken
45 λεπτ.
Ginger sesame oil chicken
25 λεπτ.
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30 min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1ωρ.
Braised Chicken with Mushroom
1h 30 min
Lemon Chicken
25 λεπτ.