Nyonya curry chicken bun

Nyonya curry chicken bun

4.7 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions

Składniki

Dough
  • water
    120 g
  • sugar
    50 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • baker's flour
    350 g
  • milk powder
    30 g
  • egg
    1
  • unsalted butter room temperature
    40 g
  • sea salt
    ½ tsp
Nyonya curry chicken filling
  • chicken Marylands skin on, cut into pieces (3 cm - see Tips)
    1200 g
  • Nyonya spice paste
    150 g
  • Madras curry powder
    20 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • vegetable oil to grease
  • coconut milk
    200 g
  • egg lightly beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 630 kcal / 2646 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 36.6 g
Węglowodany 40.9 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 1054.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...