Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 120 g water
- 50 g sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour
- 30 g milk powder
- 1 egg
- 40 g unsalted butter, room temperature
- ½ tsp sea salt
Nyonya curry chicken filling
- 1200 g chicken Marylands, skin on, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 150 g Nyonya spice paste
- 20 g Madras curry powder
- ½ tsp sea salt
- vegetable oil, to grease
- 200 g coconut milk
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2646 kJ / 630 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Tłuszcz
- 36.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1054.1 mg
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Nyonya Chicken Curry Bun
2h 45min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1h 50min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Korean Egg Bread
30 min
Chicken Congee
1 Std. 30 Min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40 min
Curry Chicken
1h
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Nyonya Spice Paste
15 min
Butter Cake
1h