![Taro bread Taro bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8EAF0BC8-9993-43FC-8F3B-AEDB8C2EC1F8/Derivates/42E6FD25-D386-4032-8040-51097023953F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- olive oil, for greasing
- 200 g baker's flour
- 1 tsp dried instant yeast
- 120 g milk
Taro filling
- 600 g water
- 300 g taro, peeled, and cut into pieces (2 cm - see Tip)
- 100 - 120 g sugar, to taste
- 30 g unsalted butter
- 20 g milk
Taro bread
- 30 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 70 g baker's flour
- 30 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
- 2 tsp milk
- 20 g caster sugar
- ½ tsp salt
- 15 g flaked almonds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1208 kJ / 287 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Japanese Adzuki Bean Mochi Buns
3h
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 Min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Pandan chiffon cake
5h 15min