Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- olive oil, for greasing
- 200 g baker's flour
- 1 tsp dried instant yeast
- 120 g milk
Taro filling
- 600 g water
- 300 g taro, peeled, and cut into pieces (2 cm - see Tip)
- 100 - 120 g sugar, to taste
- 30 g unsalted butter
- 20 g milk
Taro bread
- 30 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 70 g baker's flour
- 30 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
- 2 tsp milk
- 20 g caster sugar
- ½ tsp salt
- 15 g flaked almonds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1208 kJ / 287 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Taiwanese traditional Pork floss
1h 40min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Dou sha (red bean paste)
49h 10 min
Fresh Prawn Paste
1h 20 min
Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)
2h
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Pandan chiffon cake
5h 15min
Steamed Tapioca Kuih
50min
Char siu bao pork buns
6h 35min