![Pork Belly Cabbage Rice Pork Belly Cabbage Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6d532a80-fde3-4bec-9016-ff616977dcdf/Derivates/7dc7625b-9b09-42d6-a9e2-f544d6f5bdea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 garlic cloves
- 20 g cooking oil
- 300 g pork belly, skinless, cut in slices (2-3 mm)
- 350 g Basmati rice, rinsed
- 450 g water
- 200 g cabbage, cut in chunks (4 cm)
- 30 g dark soy sauce
- 30 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 10 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 pinch white pepper powder
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3268 kJ / 782 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55 Min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1sa 50 dk
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
Pineapple Pork Ribs
1h 10min
Green Chillies With Pork Belly
25 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
White Radish Pork Rib Soup
3sa
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min