Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sesame oil
- 30 g brown sugar
- 30 g garlic cloves, cut into slices
- 1 star anise
- ½ tsp ground white pepper
- 150 g light soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 500 g water
- 1 cinnamon quill
- 50 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into lengths (5 cm)
- 600 - 800 g chicken wings (approx. 8), cut into halves at the joint
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 9101 kJ / 2166.9 kcal
- Białko
- 141.4 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 160.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.9 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 12284.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Lemon Chicken
25 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Rice Wine Chicken
30min
Chai Buey
1h 45min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Steamed Pork Patty With Rice
25 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1 Std.
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.