![Lu ji chi (braised chicken wings) Lu ji chi (braised chicken wings)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C76187A2-B6D3-48B5-BA03-3A3C2D54C3BA/Derivates/ea974ab8-41c2-4bd7-ae53-673f91cdcb87.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sesame oil
- 30 g brown sugar
- 30 g garlic cloves, cut into slices
- 1 star anise
- ½ tsp ground white pepper
- 150 g light soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 500 g water
- 1 cinnamon quill
- 50 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into lengths (5 cm)
- 600 - 800 g chicken wings (approx. 8), cut into halves at the joint
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 9101 kJ / 2166.9 kcal
- Białko
- 141.4 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 160.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.9 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 12284.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1sa 50 dk
Salted Fish Pork Belly
30 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Pineapple Pork Ribs
1h 10min
White Radish Pork Rib Soup
3sa
Steamed Pork Patty With Rice
25 min
Rice Wine Chicken
30 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min