![Yu xiang rou si (Yuxiang pork) Yu xiang rou si (Yuxiang pork)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90678AC2-8913-49ED-A688-8C2289458B99/Derivates/7a8aad9f-947f-479b-94a7-b2bd7291879d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g pork fillet, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 2 tbsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g vegetable oil
- 2 garlic cloves
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tbsp chilli broad bean paste (see Tip)
- 20 g dried black fungus soaked, drained and cut into julienne
- 75 g canned bamboo shoots, drained and cut into julienne
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 tsp light soy sauce
- 1 tbsp white sugar
- 1 tbsp rice wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 3133.3 kJ / 746 kcal
- Białko
- 65.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 821.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Roasted Pork Belly with Leek Stir-Fry
45 Min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35 Min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min