![Nutty Passionfruit Pork Ribs Nutty Passionfruit Pork Ribs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/605ABC5D-8660-44A8-A7FA-DFE3B0433FF1/Derivates/02ac6790-1ed0-48a4-bb4f-31b56c3525d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pork spare ribs, cut in pieces (4-5 cm)
- 60 g sugar
- 1 tbsp light soy sauce
- ½ tsp dark soy sauce
- 1 tsp homemade chicken stock powder
- ¼ tsp baking soda
- ¼ tsp five-spice powder
- 120 g water
- 150 g fresh passionfruit pulp
- 1 tsp cooking oil
- ½ tbsp cornflour (starch)
- ½ tbsp white rice vinegar
- 5 tbsp roasted cashew nuts, coarsely crushed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1648.5 kJ / 394 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 125.6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 Std. 15 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 menit
Taiwanese three cup chicken
20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Salted Fish Pork Belly
30min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Sweet and sour pork ribs
40min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 Std. 40 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Braised pork belly
55 Min