Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pork spare ribs, cut in pieces (4-5 cm)
- 60 g sugar
- 1 tbsp light soy sauce
- ½ tsp dark soy sauce
- 1 tsp homemade chicken stock powder
- ¼ tsp baking soda
- ¼ tsp five-spice powder
- 120 g water
- 150 g fresh passionfruit pulp
- 1 tsp cooking oil
- ½ tbsp cornflour (starch)
- ½ tbsp white rice vinegar
- 5 tbsp roasted cashew nuts, coarsely crushed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1648.5 kJ / 394 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 125.6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1u. 50min
Lemon Chicken
25 min
Rice Wine Chicken
30 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1u. 50min
Taiwanese three cup chicken
20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5 min
Pineapple Pork Ribs
1h 10 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min