
Urządzenia i Akcesoria
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 słoików
Składniki
-
czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół2800 g
-
wody300 g
-
pomidorów, dojrzałych mięsistych, np. malinowych, bawolich serc, lima, w całości, ze skórką naciętą na krzyż1500 g
-
ząbków czosnku40 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście20 g
-
oliwy z oliwek160 g
-
soli3 łyżeczki
-
cukru2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
442 kcal /
1849.1 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
28.4 g
Węglowodany
41.6 g
Błonnik
13.1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
811.9 mg