Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)

Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)

4.9 42 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 słoików

Składniki

  • czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
    2800 g
  • wody
    300 g
  • pomidorów, dojrzałych mięsistych, np. malinowych, bawolich serc, lima, w całości, ze skórką naciętą na krzyż
    1500 g
  • ząbków czosnku
    40 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    20 g
  • oliwy z oliwek
    160 g
  • soli
    3 łyżeczki
  • cukru
    2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 442 kcal / 1849.1 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 28.4 g
Węglowodany 41.6 g
Błonnik 13.1 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 811.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...