Urządzenia i Akcesoria
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
350 g bułek lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
450 g mleka
-
100 g rodzynek
-
100 g cukru
-
30 g wiórków kokosowych
-
30 g masła
-
1 opakowanie cukru wanilinowego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
4 jajka
-
10 g rumu (opcjonalnie)
-
cukier (opcjonalnie) do posypania
-
bita śmietana do dekoracji
-
owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
289 mg
Białko
9 g
Kalorie
1393 kJ /
332 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Gratin z ziemniaków (TM6, TM7)
50 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Gratin z dorsza
50 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1 godz. 10 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min