Wersje kompatybilne
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g bułek, lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 450 g mleka
- 100 g rodzynek
- 100 g cukru
- 30 g wiórków kokosowych
- 30 g masła
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 4 jajka
- 10 g rumu (opcjonalnie)
- cukier, do posypania (opcjonalnie)
- bita śmietana, do dekoracji
- owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1393 kJ / 332 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 289 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka ze skórek bananów
1h 30min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1h 5 min
Wegetariańska zupa gulaszowa z dyni; Kokosowy ryż ze smażonymi bananami
55min
Budyń bez laktozy
20min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 Std. 15 Min
Quiche z resztkami serów
1h 50min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2h 15min
Paj (pie) z jeżynami
1h 35min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Quiche z resztkami sera i wędlin
40min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min