Wersje kompatybilne
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g bułek, lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 450 g mleka
- 100 g rodzynek
- 100 g cukru
- 30 g wiórków kokosowych
- 30 g masła
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 4 jajka
- 10 g rumu (opcjonalnie)
- cukier, do posypania (opcjonalnie)
- bita śmietana, do dekoracji
- owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1393 kJ / 332 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 289 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2h 10min
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3h 30min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2h
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9h
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1 godz. 15 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1h
Amerykański chlebek bananowy
1h 50min
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1h 30 min
Ciasto z kawałkami czekolady
1h
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1h 45 min