Druga odsłona kolekcji z domowymi przetworami, które są podstawą każdej spiżarni. Kompot, ketchup, kawior z cukinii i dżemy. Dzięki stacji Thermomix Friend® przygotowanie większej ilości przetworów w jednym momencie jest proste i szybkie!
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Ketchup
1 godz. 20 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 godz. 15 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min