
Urządzenia i Akcesoria
Knedle twarogowe z sosem morelowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki500 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia90 g
-
jajka2
-
cukru plus 1 łyżka50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
bułki tartej220 g
-
kaszy manny50 g
-
wody600 g
-
moreli bez pestek, przekrojonych na pół (patrz wariant)800 g
-
cukru żelującego 3:180 - 100 g
-
laska cynamonu przełamana na pół1
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
599 kcal /
2507.8 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
82.8 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
636.3 mg