Urządzenia i Akcesoria
Knedle twarogowe z sosem morelowym
Składniki
-
500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 jajka
-
50 g cukru plus 1 łyżka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
220 g bułki tartej
-
50 g kaszy manny
-
600 g wody
-
800 g moreli bez pestek, przekrojonych na pół (patrz wariant)
-
80 - 100 g cukru żelującego 3:1
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Gołąbki z kurczakiem i sosem warzywnym; Zapiekanka z twarogiem i wiśniami
1 godz. 25 min
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 godz. 20 min
Klopsiki z indyka i boczku; Młode ziemniaki; Duszona młoda kapusta
45 min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Przystawka dla 4 osób: Quiche z serem i gruszką; Koktajl z krewetek; Poncz z Prosecco
1 godz. 15 min
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min