Urządzenia i Akcesoria
Knedle twarogowe z sosem morelowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 jajka
-
50 g cukru plus 1 łyżka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
220 g bułki tartej
-
50 g kaszy manny
-
600 g wody
-
800 g moreli bez pestek, przekrojonych na pół (patrz wariant)
-
80 - 100 g cukru żelującego 3:1
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
636.3 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
2507.8 kJ /
599 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
82.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Gołąbki z kurczakiem i sosem warzywnym; Zapiekanka z twarogiem i wiśniami
1 godz. 25 min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi
45 min
Francuski brunch
1 godz. 30 min
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
30 min
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Naleśniki à la Suzette
55 min