Knedle twarogowe z sosem morelowym

Knedle twarogowe z sosem morelowym

4.0 24 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
    500 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    90 g
  • jajka
    2
  • cukru plus 1 łyżka
    50 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    2 łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • bułki tartej
    220 g
  • kaszy manny
    50 g
  • wody
    600 g
  • moreli bez pestek, przekrojonych na pół (patrz wariant)
    800 g
  • cukru żelującego 3:1
    80 - 100 g
  • laska cynamonu przełamana na pół
    1
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 599 kcal / 2507.8 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 82.8 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 636.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...