Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje
Składniki
-
750 g czerwonego wina
-
100 g wody100 g wina Porto
-
250 g wody
-
350 g cukru
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 gwiazdki anyżu
-
2 kawałki skórki z pomarańczy (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
4 gruszki (ok. 180 g każda), obrane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
17.6 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
2725.7 kJ /
651.5 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
125.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4 godz. 50 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Pomarańczowe zabajone
15 min