Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
750 g czerwonego wina
-
100 g wody100 g wina Porto
-
250 g wody
-
350 g cukru
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 gwiazdki anyżu
-
2 kawałki skórki z pomarańczy (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
4 gruszki (ok. 180 g każda), obrane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min