Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)

4.9 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje

Składniki

  • 750 g czerwonego wina
  • 100 g wina Porto
    100 g wody
  • 250 g wody
  • 350 g cukru
  • 2 laski cynamonu przełamane na pół
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 2 kawałki skórki z pomarańczy (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek
  • 4 gruszki (ok. 180 g każda), obrane

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 651.5 kcal / 2725.7 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 0.4 g
Węglowodany 125.6 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 17.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...