Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pieczywo chrupkie
- 50 g pestek dyni
- 100 g mąki żytniej razowej
- 100 g płatków owsianych
- 50 g siemienia lnianego
- 50 g ziaren sezamu, białego
- 50 g słonecznika łuskanego
- 1 łyżeczka soli
- 150 g wody, letniej
- 50 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1205.5 kJ / 288.1 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 295.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1h 15 min
Chrupkie pieczywo orzechowe
1 godz. 50 min
Ciastka ANZAC
40 min
Chleb z ziarnami
2h 30 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2hod. 15min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 Std. 40 Min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4h 45min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3h 40min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Chleb jogurtowy
3h
Włoskie grissini
2h
Bułeczki pszenno-żytnie
12h 30min