Urządzenia i Akcesoria
Sorbet z cukinii i cytryny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
400 g cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
2 cytryn małe, ekologiczne (150-200 g)
-
80 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2 mg
Białko
1 g
Kalorie
313 kJ /
75 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lody jabłkowe z miętą
8 godz. 20 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
15 min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Lemoniada ziołowa
1 godz. 10 min
Sok z marchewki (od 6. miesiąca życia)
10 min
Ketchup z dojrzałych bananów
40 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 godz. 55 min
Sorbet bananowy z wiśniami
6 godz. 10 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min