Urządzenia i Akcesoria
Sorbet z cukinii i cytryny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
400 g cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
2 cytryn małe, ekologiczne (150-200 g)
-
80 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2 mg
Białko
1 g
Kalorie
313 kJ /
75 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Kawa mielona waniliowa
5 min
Lody jagodowe z jogurtem kokosowym
1 godz. 5 min
Napój z orzechów laskowych
10 min
Sorbet jabłko-kiwi-szpinak
8 godz.
Lodowy deser groszkowo-miętowy
10 min
Lody maślankowe o smaku malinowo-pomarańczowym
5 min
Orzeźwiający koktajl z ogórkiem, jogurtem i miętą
10 min
Sorbet z zielonego ogórka
15 min
Masło matcha
5 min
Sorbet jagodowy z miętą
30 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min