Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z cytrusową marmoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto kruche
-
75 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
370 g mąki pszennej (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
2 żółtka
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego1 ½ łyżeczki cukru wanilinowego wykonanego w TM
Cytrusowa marmolada
-
4 pomarańcze ekologiczne (ok. 1000 g)
-
1 cytryna ekologiczna
-
350 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
25.2 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1448.3 kJ /
346.2 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2h 30min
Mazurek cytrynowy
2h
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2h 45min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6h
Pomarańczowe ciasto choinka
15h 40min
Tort z truskawkami (TM6, TM7)
2h
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35min
Przekładaniec cytrynowy
6h 30min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1h 50min
Stollen
6h
Drożdżowe ciasto dyniowe
2h 15min