Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z cytrusową marmoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto kruche
-
75 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
370 g mąki pszennej (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
2 żółtka
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego1 ½ łyżeczki cukru wanilinowego wykonanego w TM
Cytrusowa marmolada
-
4 pomarańcze ekologiczne (ok. 1000 g)
-
1 cytryna ekologiczna
-
350 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
25.2 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1448.3 kJ /
346.2 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3 godz.
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Ciasto z kawałkami czekolady
1 godz.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Słodka focaccia z jabłkami
1 godz. 45 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Torcik Królowej Wiktorii
1 godz.
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min