Wersje kompatybilne
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wolno gotowany bulion z cielęciny
- 600 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na ok. 5 cm kawałki
- 2 łyżki oliwy z oliwek, do skropienia dyni i kości cielęcych
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia dyni, plus dodatkowa ilość do smaku
- 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 600 g kości cielęcych, podzielonych na 5-7 cm kawałki
- 10 g sosu sojowego
- 250 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
- 1400 g wody
Ravioli z dynią
- 300 g mąki pszennej, typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 3 jajka
- 15 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania ravioli
- 100 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 15 g sosu sojowego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- woda, do gotowania ravioli
- liście tymianku, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1390.7 kJ / 332.2 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1038.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 godz.
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5h 10 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 30 Min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym
1 godz.
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3h 50min
Ravioli z krewetkami
1 godz. 40 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8h 20min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1h 20min
Sos teriyaki
15 Min