Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
TM6

Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)

4.0 ( 5 ocen )

Składniki

Wolno gotowany bulion z cielęciny

  • 600 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na ok. 5 cm kawałki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek do skropienia dyni i kości cielęcych
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia dyni, plus dodatkowa ilość do smaku
  • 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 600 g kości cielęcych podzielonych na 5-7 cm kawałki
  • 10 g sosu sojowego
  • 250 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
  • 1400 g wody

Ravioli z dynią

  • 300 g mąki pszennej typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 3 jajka
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania ravioli
  • 100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 15 g sosu sojowego
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • woda do gotowania ravioli
  • liście tymianku, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
332.2 kcal / 1390.7 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
48.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1038.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy