![Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego) Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89912343-8ad8-4430-bf5f-ba49e27613d8/Derivates/36a0536d-58c5-40ec-9f13-1e4b24c8139c.jpg)
Wersje kompatybilne
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wolno gotowany bulion z cielęciny
- 600 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na ok. 5 cm kawałki
- 2 łyżki oliwy z oliwek do skropienia dyni i kości cielęcych
- pieprz czarny, mielony do oprószenia dyni, plus dodatkowa ilość do smaku
- 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
- 600 g kości cielęcych podzielonych na 5-7 cm kawałki
- 10 g sosu sojowego
- 250 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
- 1400 g wody
Ravioli z dynią
- 300 g mąki pszennej typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 3 jajka
- 15 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania ravioli
- 100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
- 15 g sosu sojowego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- woda do gotowania ravioli
- liście tymianku, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 332.2 kcal / 1390.7 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 1038.7 mg