Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szpinakiem; Roladki z ryby, cytrusowy sos maślany; Pączki z sera koziego i sos z owoców jagodowych
Składniki
Pączki z sera koziego
-
125 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
-
75 g mleka
-
25 g masła
-
150 g skrobi kukurydzianej150 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
20 g cukru
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Roladki z ryby
-
8 filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, soli, okonia morskiego (ok. 100 g każdy)
-
sól do oprószenia
-
8 krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
500 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
600 g różyczek brokułu
Sos z owoców jagodowych
-
80 g orzechów pekan
-
1 laska wanilii
-
120 g krojonych pomidorów, z puszki120 g pomidorów, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
60 g cukru
-
200 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych200 g owoców jagodowych, świeżych
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
Sałatka ze szpinakiem
-
150 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
150 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych150 g owoców jagodowych, świeżych
-
15 g musztardy
-
15 g miodu płynnego
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g czerwonego octu winnego
-
25 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Cytrusowy sos maślany
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g mąki pszennej
-
30 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
olej o neutralnym smaku, do natłuszczenia i smażenia
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Chrust z ziemniaków (TM6, TM7)
25 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6, TM7)
20 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Serowe paluchy i pesto z naci marchewki
1 godz. 50 min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 godz. 20 min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2 godz.
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min