Sałatka ze szpinakiem; Roladki z ryby, cytrusowy sos maślany; Pączki z sera koziego i sos z owoców jagodowych

Sałatka ze szpinakiem; Roladki z ryby, cytrusowy sos maślany; Pączki z sera koziego i sos z owoców jagodowych

4.0 4 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Pączki z sera koziego
  • sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
    125 g
  • mleka
    75 g
  • masła
    25 g
  • skrobi ziemniaczanej
    150 g
    150 g skrobi kukurydzianej
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • cukru
    20 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 szczypta
Roladki z ryby
  • filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, soli, okonia morskiego (ok. 100 g każdy)
    8
  • sól do oprószenia
  • krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
    8
  • bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
    500 g
  • różyczek brokułu
    600 g
Sos z owoców jagodowych
  • orzechów pekan
    80 g
  • laska wanilii
    1
  • pomidorów, bez skóry pokrojonych na kawałki
    120 g
    120 g krojonych pomidorów, z puszki
  • cukru
    60 g
  • owoców jagodowych, świeżych
    200 g
    200 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    ½ łyżeczki
  • rozmarynu, świeżego
    1 gałązka
Sałatka ze szpinakiem
  • liści szpinaku baby, świeżych
    150 - 200 g
  • owoców jagodowych, świeżych
    150 g
    150 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • musztardy
    15 g
  • miodu płynnego
    15 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    ½ łyżeczki
  • czerwonego octu winnego
    20 g
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
Cytrusowy sos maślany
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • mąki pszennej
    30 g
  • soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    75 g
  • olej o neutralnym smaku, do natłuszczenia i smażenia
  • liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
  • owoce jagodowe, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1260.7 kcal / 5274.8 kJ
Białko 76.7 g
Tłuszcz 65.8 g
Węglowodany 97.2 g
Błonnik 13.2 g
Tłuszcz nasycony 26.2 g
Sód 2073.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...