
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szpinakiem; Roladki z ryby, cytrusowy sos maślany; Pączki z sera koziego i sos z owoców jagodowych
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Pączki z sera koziego
-
125 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
-
75 g mleka
-
25 g masła
-
150 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
20 g cukru
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Roladki z ryby
-
8 filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, soli, okonia morskiego (ok. 100 g każdy)
-
sól do oprószenia
-
8 krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
500 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
600 g różyczek brokułu
Sos z owoców jagodowych
-
80 g orzechów pekan
-
1 laska wanilii
-
120 g pomidorów, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
60 g cukru
-
200 g owoców jagodowych, świeżych
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
Sałatka ze szpinakiem
-
150 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
150 g owoców jagodowych, świeżych
-
15 g musztardy
-
15 g miodu płynnego
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g czerwonego octu winnego
-
25 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Cytrusowy sos maślany
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g mąki pszennej
-
30 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
olej o neutralnym smaku, do natłuszczenia i smażenia
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1260.7 kcal /
5274.8 kJ
Białko
76.7 g
Tłuszcz
65.8 g
Węglowodany
97.2 g
Błonnik
13.2 g
Tłuszcz nasycony
26.2 g
Sód
2073.3 mg