Urządzenia i Akcesoria
Czarne sezamki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
40 sztuk
Składniki
-
250 g ziaren sezamu, czarnego
-
350 g cukru
-
120 g miodu
-
40 g wody
-
2 szczypty soli
-
20 g masła
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
40 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
373.5 kJ /
89.2 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
11.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody tropikalne na patyku
4 godz. 5 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Korzenna przyprawa ze skórkami jabłek
1 godz.
Lody brzoskwiniowo-migdałowe
8 godz. 10 min
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Lody miętowe z czekoladą
8 godz. 30 min
Lody jabłkowe z miętą
8 godz. 20 min
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min