Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 25 g de lait
- 125 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- 370 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 40 g de beurre, ramolli, et un peu pour les moules
- 2 gousses de vanille, fendues et grattées
- 2 étoiles de badiane
- 2 bandes de zeste d'orange non traitée
- le jus d'une orange
- 550 g d'eau
- 120 g de rhum
- 200 g de crème liquide 35% m.g., bien froide
- 75 de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1304 kJ / 314 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15min
Truffes au rhum et à la cannelle
45min
Beignets de crevettes et de patates douces
1 godz.
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Babas au rhum et fruits rouges
4h
Baba au rhum
3 Std.
Couronne des rois espagnole
3 Std.
Mouna brioche de Pâques
8 godz. 55 min
Cake aux fruits confits
4 Std. 30 Min
Crème pâtissière XXL
15 Min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Crème caramel et vanille
8u.