Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de raisins secs
- 130 g de fruits confits entiers
- 7 c. à soupe de rhum
- 145 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 100 g de cerises confites
- 145 g de sucre glace
- 3 œufs
- 200 g de farine T45
- ½ sachet de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 12649 kJ / 3021 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 504 g
- Tłuszcz
- 145 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dundee cake (gâteau écossais)
3 godz. 5 min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Baba au rhum
4h
Cake aux abricots et au citron
55min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Cake aux fruits secs
2h
Tarte à la marmelade d'oranges
2h
Cake aux fruits confits
4h
Cake au citron
1h 50 min.
Cannelés à la fleur d'oranger
14h
Kouglof alsacien
17h 10min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min