Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 30 g de sucre roux
- 100 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de miel de fleurs
- 3 g d'épices à pain d'épices
- 200 g de farine
- 2 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de bicarbonate de sodium
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1701 kJ / 404 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Couronne de l'Avent
1 Std.
Gâteau aux pommes
1 Std.
Chouquettes aux pépites de chocolat
35min
Biscuit roulé aux fruits rouges
1h 35 min
Brioche tressée de Noël
1h 45min
Tarte à la marmelade d'oranges
2h
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45min
Flan sans pâte
6h
Cannelés bordelais
13h 30 min