Urządzenia i Akcesoria
Kouglof alsacien
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
8 parts
Składniki
-
15 g de levure boulangère fraîche
-
90 g de lait
-
300 g de farine de blé
-
75 g de raisins secs sultanines
-
100 g d'eau chaude
-
50 g de Grand Marnier®
-
35 g de sucre en poudre
-
6 g de sel
-
2 œufs
-
1 jaune d'œuf
-
200 g de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
-
12 amandes décortiquées
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
7 g
Kalorie
1742 kJ /
417 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Manneles
1 godz. 30 min
Stollen
3 godz. 45 min
Linzer à la confiture de framboise
1 godz. 45 min
Streusel
2 godz.
Brioche à la crème de whisky
3 godz. 35 min
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Kouglof alsacien
17 godz. 10 min
Stollen
3 godz. 45 min
Bredele à la cannelle
1 godz.
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 godz. 45 min
Kouglof
3 godz. 20 min
Kringle (Estonie)
2 godz. 40 min