Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 90 g de lait
- 300 g de farine de blé
- 75 g de raisins secs sultanines
- 100 g d'eau chaude
- 50 g de Grand Marnier®
- 35 g de sucre en poudre
- 6 g de sel
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 200 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 12 amandes décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1742 kJ / 417 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Berawecka d'Alsace
3h
Stollen
3 godz. 45 min
Bredele à la cannelle
1h
Tartelettes aux quetsches
45 min
Streusel
2h
Brioche à la confiture de rhubarbes
4 Std.
Gâteau aux quetsches
45 min
Kouglof alsacien
17h 10min
Kougelhopf
2h 55min
Kouglof
3 Std. 20 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min