Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de lait entier
- 100 g de crème liquide entière
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 200 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 100 g de cassonade
- 6 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1494 kJ / 355 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Crème renversée au caramel
4u. 50min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 Std.
Œufs au lait au caramel
55min
Crème caramel
3u.
Œufs au lait et à la vanille
5h
Gâteau de semoule au citron
1 Std. 20 Min
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15 min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Paris-Deauville
12u.
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3小时 45 分钟
Crème brûlée à la vanille
3小时 45 分钟
Crème catalane
4hod. 25min