Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité
- 1100 g de pommes entières, avec la peau et les pépins, en morceaux (3 cm)
- 400 g d'eau
- 250 g de sucre à confiture
- 1 c. à café d'huile végétale (huile de coco ou de tournesol par ex.)
- ½ bâton de cannelle
- 2 anis étoilés
- 30 g de calvados (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 680.7 kJ / 162.7 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 3.2 mg
Alternatywne przepisy
Confiture pomme et citron à la vanille
40min
Confiture pêche et verveine
1h 5min
Chutney de mûres et d'oignons
6h 50 min
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Confiture de myrtilles
1h 45min
Confiture abricot-gingembre
1h 55 min
Confiture de mirabelles
1h 20min
Compote de prune à la cannelle
25min
Confiture de pêches
1h 5min
Confiture de pommes aux épices
45min
Confiture de framboises
1h 5min
Confiture figue et vanille
40min