Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa z groszku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
1000 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego1000 g zielonego groszku, świeżego
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu200 g kwaśnej śmietany
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
778 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
8 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Krem z marchwi z harissą i chrupiącą ciecierzycą
55 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa krem z buraków
45 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z porów
30 min