
Urządzenia i Akcesoria
"Serowa" wegańska zupa z brokułów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
orzechów nerkowca60 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia orzechów1000 g
-
brokuł (ok. 500 g), w całości1
-
białego chleba pokrojonego w 2 cm kostkę100 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia brokułów i chleba30 g
-
soli¾ - 1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbków czosnku3 - 5
-
ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki170 g
-
marchewki pokrojonej na 1-2 cm kawałki90 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
płatków drożdżowych nieaktywnych40 g
-
mieszanych ziół, suszonych np. ziół prowansalskich¾ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej¾ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
ser wegański, tarty (opcjonalnie) do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
372 kcal /
1556 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1130 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKA KUCHNIA
11 Przepisów
Polska
Polska