![Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1f5d54ce1b4870e004bb0b8ea801db60/Derivates/0723516281811ffea75545d8c6ea9bc88bc39a5c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g ryżu
- 90 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1000 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka kolendry, mielonej
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- sok z ½ cytryny, świeżo wyciśnięty
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 815 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 Min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 Min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 Min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 Min
Wegańskie leczo z ryżem
45 Min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 Min
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
55 min
Barszcz wegetariański
1 Std. 10 Min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 Min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 Min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 Min