Urządzenia i Akcesoria
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
500 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
4 - 5 czarnych oliwek, bez pestek
-
1 opakowanie mozzarelli mini (150 g po odsączeniu)
-
10 g liści bazylii, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
666.6 mg
Białko
12.2 g
Kalorie
916.1 kJ /
219 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 Min
Kremowa zupa z groszku
40 Min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 Min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 Min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 Std. 40 Min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 Std. 30 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 Min
Zupa krem z groszku
40 Min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 Min
Zupa krem z porów
30 Min