Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 500 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do smaku
- 4 - 5 czarnych oliwek, bez pestek
- 1 opakowanie mozzarelli mini (150 g po odsączeniu)
- 10 g liści bazylii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 916.1 kJ / 219 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 666.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40min
Zupa krem z pomidorów
40min
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1h 10min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 min
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40min
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 min
Zupa krem z groszku
40min
Kremowa zupa z groszku
40min