Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli

Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli

4.5 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g masła
  • 500 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 4 - 5 czarnych oliwek, bez pestek
  • 1 opakowanie mozzarelli mini (150 g po odsączeniu)
  • 10 g liści bazylii, świeżych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 666.6 mg
Białko 12.2 g
Kalorie 916.1 kJ / 219 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...