Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek

Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek

4.6 101 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g krewetek, surowych, dużych, obranych
  • 10 g masła
  • 400 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 280 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1 łodyga trawy cytrynowej, świeża (opcjonalnie) przekrojona na pół
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 400 g wody
  • 300 g mleczka kokosowego
  • ¼ - ½ łyżeczki zielonej pasty curry
  • 1 łyżeczkę soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 451.4 mg
Białko 12.4 g
Kalorie 1282.2 kJ / 306.5 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 20.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...