
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g słonecznika łuskanego
- 750 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 200 g cebuli przekrojonej na pół
- 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g pieczarek przekrojonych na pół
- 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 4 - 5 ząbków czosnku
- 500 g wody
- 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 50 g bułki tartej
- 50 g kaszy manny
- 3 jajka
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
1
łyżeczka cząbru, suszonego
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 62 kcal / 259.2 kJ
- Białko
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Sód
- 164.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet pieczarkowy
2h 50min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24h 15min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30min
Wegański bigos z boczniakami
1h 40min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min
Pasztet z cukinii
1h 45min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3h
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45min
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40min