Pasztet z selera

Pasztet z selera

4.4 504 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
30 porcji

Składniki

  • 70 g słonecznika łuskanego
  • 750 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 4 - 5 ząbków czosnku
  • 500 g wody
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 50 g bułki tartej
  • 50 g kaszy manny
  • 3 jajka
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki kurkumy, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 62 kcal / 259.2 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 164.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...