
Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa garam masala
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
12 porcji
Składniki
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżka
-
nasion kolendry1 łyżka
-
ziaren kardamonu, całego1 łyżka
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżka
-
goździków¾ łyżeczki
-
laska cynamonu dł. ok 4 cm, połamana na kawałki1
-
liście laurowe, suszone2
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
7.8 kcal /
32.4 kJ
Białko
0.3 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
1.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
1.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Chana masala
35 min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Kurczak garam masala
40 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Massaman curry z kurczakiem
1 godz. 40 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.