Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa garam masala
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
12 porcji
Składniki
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka ziaren kardamonu, całego
-
1 łyżka kminu rzymskiego, mielonego1 łyżka nasion kminu rzymskiego
-
¾ łyżeczki goździków
-
1 laska cynamonu dł. ok 4 cm, połamana na kawałki
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1.6 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
32.4 kJ /
7.8 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak garam masala z ryżem
40 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Chana masala
35 min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Kurczak garam masala
40 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Dal makhani
13 godz. 20 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.