Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 450 g de miel de châtaigner
- 2 c. à soupe rases d'épices à pain d'épices
- 300 g de farine de seigle
- 150 g de farine T45
- 1 pincée de fleur de sel
- 2 c. à soupe d'huile neutre
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 30 g de sucre roux moelleux, type vergeoise brune
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 751.3 kJ / 179.6 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 140.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2h 35min
Brioche des rois
6u. 35min
Pain d'épices
1h 15min
Sablés d'antan
1 godz. 30 min
Berawecka d'Alsace
3h
Petits bonshommes aux épices
1h
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Cannelés à la fleur d'oranger
14h
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Kouglof alsacien
17 godz. 10 min
Brioche Nanterre
4h 15min