Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 450 g de miel de châtaigner
- 2 c. à soupe rases d'épices à pain d'épices
- 300 g de farine de seigle
- 150 g de farine T45
- 1 pincée de fleur de sel
- 2 c. à soupe d'huile neutre
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 30 g de sucre roux moelleux, type vergeoise brune
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 751.3 kJ / 179.6 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 140.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palets bretons à la coco
45min
Mélange d'épices pour pain d'épices
5 Min
Brioche des rois
6j 35 menit
Petits bonshommes aux épices
1h
Baba au rhum
4 Std.
Cake aux fruits confits
4sa 30 dk
Cookies aux fruits secs
50 Min
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 Std. 45 Min
Cannelés bordelais
13sa 30 dk
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Brioche Nanterre
4sa 15 dk