Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'ananas frais, coupé en morceaux de 2 cm (1 ananas env.) (voir "Conseil(s)")
- 600 g de mangues, coupées en morceaux de 2 cm (2 mangues env.)
- 70 g de jus de citron fraîchement pressé (2 citrons env.)
- 700 g de sucre à confiture
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 932.9 kJ / 219.5 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 3.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture d'ananas à la vanille
25min
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Confiture fruits rouges-prosecco
35min
Confiture pêche-myrtille
6 Std.
Confiture de melon au basilic
2 Std. 40 Min
Confiture mangue-carotte
45min
Confiture melon-anis
6 Std.
Confiture pomme, amande, fève tonka
45min
Confiture de framboises au romarin
30min
Confiture courge-orange
6 Std.
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50 min.
Confiture poire-anis
1h 30min