Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 citrons jaunes non traités, zeste et jus
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- 1 pincée de sel
- 120 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 381.7 kJ / 91.2 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 40.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bredele à la noisette
1h
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Rochers coco
20min
Biscuits noix de coco et noisette
50min
Arbre de Noël en biscuits
45min
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Biscuits aux épices et à l'orange
50min
Biscuits chocolat et sésame
40min
Navettes à la fleur d'oranger
1 Std. 35 Min
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2 godz. 35 min
Cake marbré à la vapeur
1h 15min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35min