Urządzenia i Akcesoria
Sablés au citron
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
25 morceaux
Składniki
-
2 citron jaune non traité zeste et jus
-
100 g de sucre en poudre
-
250 g de farine de blé
-
½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
-
1 pincée de sel
-
120 g de beurre mou, coupé en morceaux
-
1 œuf
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 morceau
Sód
40.2 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
381.7 kJ /
91.2 kcal
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® et moi n°31
48 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Mantecados (biscuits sablés andalous)
2 godz.
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 min
Biscuits noix de coco et noisette
50 min
Pain d'épices au miel de châtaignier
2 godz. 20 min
Amaretti
25 min
Cake aux figues
1 godz. 10 min
Sablés d'antan
1 godz. 30 min
Fiadone au citron
3 godz. 50 min
Fiadone corse
50 min
Pain d'épices au miel de fleurs
1 godz.
Madeleines au citron
6 godz. 40 min
Canistrelli
1 godz.