Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'abricots frais, dénoyautés et coupés en deux
- 60 g de sucre en poudre
- 2 cm de gingembre frais, pelé et râpé
- le jus d'1/2 citron vert
- 100 g de ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo myrtilles et meringues
6 godz. 30 min
Sorbet express pêche, abricot et banane
3h 15min
Sorbet abricot, éclats de pistache
12h 30min
Menu petit prix - Glace à la pêche et au basilic
10 Std. 15 Min
Glace aux fruits allégée
5 Min
Sorbet au limoncello
3h 10 min
Glace à la menthe
3h 20 min
Cake au citron vert
1h
Sorbet à la poire et à la menthe
12h 10min
Sorbet au cassis
10 Min
Sorbet à l'abricot
10 Min
Sorbet banane et citron vert
10 Min