Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de froment
- 50 de farine de blé complet
- ½ sachet de levure chimique
- 3 œufs
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande amère
- 250 g de boisson végétale à l'amande
- 750 g de pommes, pelées, épépinées et coupées en gros morceaux
- 60 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1015.9 kJ / 242.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 105.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux abricots façon crumble
3h 20min
Tarte aux abricots et aux amandes
1h 35min
Gâteau léger aux pommes
1h
Gâteau aux pêches
55min
Clafoutis aux poires et aux amandes
45min
Flan aux pommes
50min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis léger aux pommes
50min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50 min.
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Far aux pommes
1h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min