Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les fruits secs
- 75 g d'amandes décortiquées
- 75 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- 75 g de sucre en poudre
La glace
- 250 g de crème liquide entière, très froide
- 50 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 100 g de miel
- 25 g de sirop de glucose
- 50 g de canneberges déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1983 kJ / 474 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16h
Soufflé glacé au Grand Marnier®
3 godz. 15 min
Petites mousses Passion
4h 25min
Babas au rhum et fruits rouges
4h
Nougat glacé aux fruits de la Passion, coulis de papaye
12sa 35 dk
Pavlova en verrine
14 godz. 30 min
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12h 30min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15 min
Glace marbrée vanille chocolat café
11h 30min
Financiers au citron
40 Min
Meringues au café et ganache chocolat-café
3h 20min
Vacherin à la mangue et à la vanille
22 Std.