Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 150 g de vin blanc
- 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 400 g de crevettes cuites, non décortiquées
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 4980 kJ / 1202 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 98 g
- Tłuszcz nasycony
- 60 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2615 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet de lieu noir et sauce échalotes sous-vide
40min
Sauce hollandaise
15min
Gratin de poissons à la choucroute
40min
Raie aux câpres
45min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55min
Cassolette de poissons
1h
Beurre d'escargot
10 min
Ris de veau aux oignons nouveaux
3h
Sauce Messine
10 min
Églefin, beurre nantais et petits légumes
1h
Sauce aurore
15min
Sauce piquante
35min