Sauce dieppoise

Sauce dieppoise

4.9 14 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
300 g

Składniki

  • 70 g d'échalotes
  • 150 g de vin blanc
  • 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 400 g de crevettes cuites, non décortiquées
  • 150 g de crème liquide 35% m.g.
  • 50 g de beurre coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 300 g

Kalorie 1202 kcal / 4980 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 98 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 60 g
Sód 2615 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...