Urządzenia i Akcesoria
Sauce dieppoise
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
300 g
Składniki
-
70 g d'échalotes
-
150 g de vin blanc
-
500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
-
400 g de crevettes cuites, non décortiquées
-
150 g de crème liquide 35% m.g.
-
50 g de beurre coupé en morceaux
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 300 g
Sód
2615 mg
Białko
52 g
Kalorie
4980 kJ /
1202 kcal
Tłuszcz
98 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
60 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sauce beurre blanc
20 min
Sauce à l'oseille
25 min
Beurre d'escargot
10 min
Sauce au poivre
25 min
Fumet de poisson
45 min
Sauce à l'oseille
35 min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 min
Beurre blanc
20 min
Sauce chasseur
35 min
Côte de bœuf, sauce moutarde
2 godz.
Sauce piquante
35 min
Sauce Messine
10 min