Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de pâte feuilletée
- 10 g de beurre, pour le moule
- 615 g de lait entier
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de sucre en poudre
- 60 g de fécule de maïs
- 6 jaunes d'œufs
- 2 gousses de vanille, fendues et grattées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1812.7 kJ / 433.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 129 mg
Alternatywne przepisy
Meringues aux amandes
2 Std. 50 Min
Chocolat liégeois
4h 30 min
Tarte amandine aux poires
2h 30 min
Far breton aux pruneaux
1h
Gâteau aux pommes
1h
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Tarte Tatin
1h
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 godz. 45 min
Riz au lait crémeux
1h 15 min
Chouquettes du goûter
35 Min
Crème brûlée à la vanille
3 godz. 45 min
Flan sans pâte
6h