Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de pâte feuilletée
- 10 g de beurre, pour le moule
- 615 g de lait entier
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de sucre en poudre
- 60 g de fécule de maïs
- 6 jaunes d'œufs
- 2 gousses de vanille, fendues et grattées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1812.7 kJ / 433.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 129 mg
Alternatywne przepisy
Palets bretons à la coco
45 min
Fondant au chocolat
40min
Tarte amandine aux poires
2h 30min
Far breton aux pruneaux
1u.
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Crème pâtissière au caramel
50min
Fondant aux deux chocolats
3h
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3u. 45min
Flan sans pâte
6u.
Crème pâtissière au chocolat
30min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min