Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 blancs d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 50 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 4 jaunes d'œufs
- 1 fève tonka, râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25 dk
Crêpe Belle-Hélène
40 dk
Mayonnaise
5 dk
Mousses au chocolat
3 Std. 20 Min
Sauce béchamel Mode Sauce
15 Min
Œufs à la neige au coulis de poires
3j 55 menit
Chantilly au chocolat
2h 10min
Purée de pomme de terre et merguez
55 dk
Crème brûlée à la vanille
3 Std. 45 Min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2 Std. 20 Min
Crumble pomme-cannelle
45 Min
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min