Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3709 kJ / 885 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 221 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15min
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25min
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Sucre glace
5min
Caramel liquide
25min
Caramel de base
25min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Foie gras sous-vide
72 Std.
Sauce caramel au whisky
35min
Riz au lait caramel
1 godz. 30 min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Sucre glace (200 g)
5min