Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait, et 2 c. à soupe
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 2 œufs
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 60 g de sucre en poudre
- 200 g de crème fraîche épaisse
- 7 g de sel
- beurre, pour le plat
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 10972 kJ / 2609 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 453 g
- Tłuszcz
- 80 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Brioche de Jeanne
4 godz. 15 min
Pain de mie moelleux
4 godz. 15 min
Brioche feuilletée
5 Std.
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Spritz au chocolat
50 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Pains à burgers américains
3 godz. 15 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min