Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait, et 2 c. à soupe
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 2 œufs
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 60 g de sucre en poudre
- 200 g de crème fraîche épaisse
- 7 g de sel
- beurre, pour le plat
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 10972 kJ / 2609 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 453 g
- Tłuszcz
- 80 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche tressée
14h 40min
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Brioche à la mie filante
1h 45min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Muffins anglais
4h 10min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Pains à burgers américains
3ωρ. 15 λεπτ.
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min