Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 20 g de farine
- 10 g de cacao en poudre
- 80 g de chocolat, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 867.1 kJ / 207.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 67 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35 Min
Crème dessert saveur madeleine
20 min
Vichyssoise avec des pâtes
35 Min
Croquets aux noix de pécan
55min
ATELIER menu 2
1h
Chocolat liégeois
4h 30 min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Tarte à gros bords
1h 50 min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Crèmes dessert coco et coulis de framboise
2 Std. 45 Min
Crème dessert aux speculoos
6 Std. 20 Min
Flan sans pâte
6h