Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 2 c. à soupe d'eau
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 60 g de pignons de pin
- 1000 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée, les graines seulement
- 170 g de riz rond blanc, spécial dessert
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1936 kJ / 464 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1h 15min
Œufs au lait au caramel
55 Min
Œufs au lait et à la vanille
5sa
Semoule au coulis de mangue
1h 50min
Gâteaux de semoule aux raisins
5 godz. 15 min
Gâteau de semoule
2sa 45 dk
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 Std. 45 Min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 Min
Riz au lait caramel
1h 30min
Semoule au lait d'amande
2 godz. 15 min
Far breton aux pruneaux
1h 10min