Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 8545 kJ / 2040 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 256 g
- Tłuszcz
- 111 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sauce caramel
1h 30min
Caramel au beurre salé
1h 45min
Cuisson du riz basmati
35 min
Caramel liquide
25min
Crème dessert au caramel
1h
Dorer 200 g d'oignons
25min
Yaourt nature au Varoma
12h
Nougatine aux cacahuètes
1h 30min
Lemon curd Mode Sauce
20 min
Faire sauter 200 g de pommes
15min
Sauce caramel au whisky
35 min
Crème anglaise Mode Sauce
15min