Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de lait
- 2 gousses de vanille Bourbon, fendues en deux dans la longueur et égrainées
- 4 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 90 g de fécule
- 1 pâte brisée maison
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1929.1 kJ / 460.9 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 292.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant au chocolat
40 Min
Tarte amandine aux poires
2 godz. 30 min
Tarte Tatin
1h
Flan pâtissier au chocolat au lait
1h 40 min
Crème dessert au gianduja
4h 15min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 godz. 45 min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40 min
Far breton aux pruneaux
1h
Crème pâtissière au chocolat
30 min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Flan à la noix de coco
1h 15min
Flan sans pâte
6 Std.