Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de lait
- 2 gousses de vanille Bourbon, fendues en deux dans la longueur et égrainées
- 4 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 90 g de fécule
- 1 pâte brisée maison
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1929.1 kJ / 460.9 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 292.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant au chocolat
40min
Tarte amandine aux poires
2j 30 menit
Far breton aux pruneaux
1h
Gâteau aux pommes
1h
Chouquettes du goûter
35min
Crème pâtissière au caramel
50min
Fondant aux deux chocolats
3 Std.
Flan sans pâte
6h
Crème pâtissière au chocolat
30min
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Brioche Nanterre
4h 15min