
Urządzenia i Akcesoria
Plecione bułki z makiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
Zaczyn typu poolish
-
wody150 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750150 g
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
Ciasto właściwe
-
wody plus dodatkowa ilość do posmarowania150 g
-
ekstraktu słodowego w proszku10 g
-
masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia360 g
-
soli2 łyżeczki
-
drożdży świeżych pokruszonych5 g
-
mak do posypania
-
kostek lodu lub ½ szklanki wody5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
194.1 kcal /
812.2 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
1.8 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
468.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Kajzerki
15 godz. 45 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.