
Urządzenia i Akcesoria
Cake pops na święta
Przygotowanie 3 godz.
Czas całkowity 6 godz.
40 sztuk
Składniki
Cake pops
-
cukru300 - 350 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia250 g
-
jajka4
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki250 g
-
serka śmietankowego podzielonego na kawałki200 g
Dekoracja
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki500 g
-
barwnika spożywczego, czerwonego1 - 2 krople
-
cukier (opcjonalnie) kolorowy, czerwony, do obtoczenia (patrz wskazówka)
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki250 g
-
masa cukrowa zielona, do dekoracji
-
masa cukrowa czerwona, do dekoracji
-
masa cukrowa biała, do dekoracji
-
cukru220 g
-
białko1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
289.1 kcal /
1209.8 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
32.4 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
40.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Gofry klasyczne
35 min
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6 godz. 30 min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min