Chleb tygrysi

Chleb tygrysi

4.7 188 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
20 kromek

Składniki

  • ryżu białego, długoziarnistego
    150 g
Chleb
  • wody letniej
    155 g
  • drożdży świeżych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży
  • cukru
    2 łyżeczki
  • mąki pszennej chlebowej (typu 650-750)
    500 g
  • mleka w temp. pokojowej
    240 g
  • oleju sezamowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    10 g
    10 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • soli
    2 łyżeczki
Pasta ryżowa i pieczenie
  • wody (patrz wskazówka)
    100 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • oleju sezamowego
    10 g
    10 g oleju rzepakowego
  • cukru
    2 łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • kostek lodu lub ½ szklanki wody
    5 - 10

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 159.3 kcal / 666.3 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 29.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 299.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...