
Urządzenia i Akcesoria
Chleb tygrysi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
20 kromek
Składniki
-
ryżu białego, długoziarnistego150 g
Chleb
-
wody letniej155 g
-
drożdży świeżych25 g
-
cukru2 łyżeczki
-
mąki pszennej chlebowej (typu 650-750)500 g
-
mleka w temp. pokojowej240 g
-
oleju sezamowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g
-
soli2 łyżeczki
Pasta ryżowa i pieczenie
-
wody (patrz wskazówka)100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
oleju sezamowego10 g
-
cukru2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
kostek lodu lub ½ szklanki wody5 - 10
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
159.3 kcal /
666.3 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
29.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
299.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Dyniowy chleb na zakwasie
18 godz. 20 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Bagietki rustykalne
15 godz.
Bagietki
15 godz.
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.