
Urządzenia i Akcesoria
Szwajcarski chleb rustykalny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
2 sztuki
Składniki
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
-
wody150 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750150 g
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
Prażenie mąki
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750100 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
wody270 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej (patrz wskazówka)50 g
-
olej do natłuszczenia
-
soli2 łyżeczki
-
drożdży świeżych5 g
-
kostek lodu lub ½ szklanki wody5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
913 kcal /
3820 kJ
Białko
30.8 g
Tłuszcz
4.3 g
Węglowodany
183.5 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
2341.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska