Szwajcarski chleb rustykalny

Szwajcarski chleb rustykalny

4.9 18 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
2 sztuki

Składniki

Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
  • wody
    150 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    150 g
  • drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
    1 mały kawałek
Prażenie mąki
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    100 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    200 g
  • wody
    270 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej (patrz wskazówka)
    50 g
  • olej do natłuszczenia
  • soli
    2 łyżeczki
  • drożdży świeżych
    5 g
  • kostek lodu lub ½ szklanki wody
    5 - 10

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 913 kcal / 3820 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 183.5 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 2341.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...